Välkommen till

Teamtorsbyskidakademi

Home / Okategoriserade / Säsongspremiär(er)

Säsongspremiär(er)

Säsongen startade igång den 18 November i Bruksvallarna med 10km skate för herrarna och 5km skate för damerna. Filip Danielsson, tävlandes för SK Bore, körde in på en mycket fin 26:e plats! Gabriel Thorn, Bengtsfors BOIS, 91a och Ludwig Tärning, Falköping AIK SK, 219e. Sandra Olsson, tävlandes för Malung IF slutade på en 39e plats bland damerna.
På lördagen tävlades det i 15km klassiskt där Gabriel blev nr 41, Filip 45a och Ludwig 120. Sandra tävlade i 10km klassiskt och hamnade på en 30e plats!
På söndagen tävlades det i sprint, där Sandra tog sig vidare från prologen som 29e dam. Väl i kvartsfinalen åkte hon dessvärre ut. Gabriel blev nr 54 i prologen och Ludwig nr 74, vilket betydde att de inte gick vidare till kvartsfinalerna.
Samma helg befann sig teamets skidskyttar, Emma (SK Bore) Johanna (lima Biathlon) och Mats (Finnskoga if) i Östersund för att tävla om vinterns kommande internationella tävlingar.
Lördagen bestod av en kortare distans med 40sek tillägg/bom där damerna åkte 10km och herrarna 12.5km. Bäst gick det för Emma, som blev nr 7 med skyttet 2-0-0-0. Johanna blev nr 12 med skyttet 0-2-2-1. Mats blev nr 27 i herrklassen med skyttet 0-1-1-1.
på söndagen tävlades det i sprint, två skjutningar med straffrundor/bom. Damerna körde 7,5km och herrarna 10km. Emma blev 2a (0-0 i skyttet) bakom en slovenska och Johanna blev nr 4 (1-0). Mats blev nr 16 med 0-1 i skytteresultat.

img_0699
Efter helgens uttagningstävlingar stod det klart att Emma knep den 5e och sista platsen i det svenska Världscupslaget på hemmaplan i Östersund! Johanna blev med helgens resultat uttagen att representera Sverige i IBU-cupen. Grattis och lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

To get the latest update of us and our results

>> <<