Välkommen till

Teamtorsbyskidakademi

Home / Okategoriserade / Världscup skidskytte

Världscup skidskytte

Hej!

Här kommer en lite uppdatering om vart och vad Emma Nilsson har varit och gjort de senaste veckorna.

Efter bra resultat vid säsongspremiären i Östersund i mitten av November så blev jag uttagen att köra världscuptävlingarna i Östersund. Det började med en distans tävling med bra åkfart, men inte så bra skytte vilket resulterade i en 71:a plats. Några dagar senare var det dags för sprint och revanschlusten var stor. Med fullt skytte och stabil åkning så blev det en 24:e plats! Nytt personbästa med råge. Jag hade tidigare en 38:e plats som bäst. På den efterföljande jaktstarten var kroppen lite tröttare och skyttet lite blandat. Det blev totalt fyra bom och en 38:e plats i mål. Lite besviken att jag tappade flera placeringar, men det var ju ändå tangerat mitt näst bästa resultat.

Efter tävlingarna i Östersund åkte vi vidare till Pokljuka, Slovenien. Vi startade med en sprint där jag återigen sköt fullt och med en helt ok åkning slutade som 31:a, mitt näst bästa resultat någonsin. Jaktstarten blev också en kul tävling där jag sköt 20 träff och med helt okej åkning klättrade upp på en 23:e plats, nytt personbästa igen! Riktigt kul och inspirerande! Sista tävlingsdagen kördes det stafett och vårt lag slutade på en 8:e plats efter 6 reservskott. Ett helt godkänt resultat med tanke på de förutsättningarna vi hade och att lagen framför oss är stor nationer med duktiga åkare.

Just nu befinner vi oss i Nove Mesto, Tjeckien för de sista tävlingarna innan jul. Jag ser verkligen fram emot dem och tror att med ett fortsatt bra skytte och åkning att även dessa tävlingarna kan bli riktigt roliga 🙂

Vill man ha en mer detaljerad läsning så kan ni gå in och läsa på min hemsida emmanilsson.se 🙂

img_4507Foto: Håkan Blidberg

/ Emma 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

To get the latest update of us and our results

>> <<